Auktoriserad återförsäljare av:

Kia logo

Vi har högt tryck i vår verkstad över sommaren och stänger därför onlinebokningen, gäller t.o.m. 12 augusti Läs mer

Stäng popup

Kia EV6 utsedd till Årets Bil 2022

Kia EV6 tar hem den prestigefyllda utmärkelsen Årets Bil 2022. Priset delades ut vid ett digitalt direktsänt event i Génève i dag.

  • Nya elbilen Kia EV6 vinner ett av världens mest prestigefyllda bilpriser: Årets Bil i Europa 2022
  • Framröstad av 59 journalister från 22 europeiska länder – Kia EV6 vinnare bland sju finalister
  • Kia EV6 hyllas för bland annat lång elektrisk räckvidd och ultrasnabb laddningsteknik
  • Kia EV6 lanserades i november och är redan en succé i Sverige med nästan 4 500 kundsålda bilar

Utmärkelsen Årets Bil i Europa har delats ut årligen sedan 1964 till den nya bilmodell som bidrar med teknisk innovation och samtidigt ger mycket värde för pengarna. Årets Bil-juryn består av 59 journalister från 22 europeiska länder, varav tre från Sverige: Carl-Johan Lejland, Dagens Industri, Tommy Wahlström, Vi Bilägare och Jan-Erik Berggren, Expressen.

I slutomgången stod sju finalister, varav sex eldrivna bilar, mot varandra, och Kia EV6 vann med 279 poäng och placerade sig före Renault Megane E-Tech (265 poäng) och Hyundai Ioniq 5 (261 poäng).

Frank Janssen, ordförande för Årets Bil-juryn:
– Det är väldigt trevligt att se Kia EV6 få ta emot priset. Det var på tiden att Kia och koncernen belönades eftersom man har arbetat så hårt med den här bilen. Kias framsteg är verkligen imponerande.

Jason Jeong, VD Kia Europe:
– Det är en stor ära att vinna Årets Bil 2022 och det är första gången Kia vinner detta prestigefyllda pris. Kia EV6 höjer den tekniska nivån och gör elektrisk mobilitet underhållande, bekväm och tillgänglig genom att kombinera lång verklig räckvidd, ultrasnabb laddningskapacitet och rymlig högteknologisk interiör med en engagerande körupplevelse. Kia EV6 ger en spännande föraning om vad som fortfarande väntar i vårt växande elektrifierade modellutbud.

Kia EV6 är första modellen byggd på märkets nya helelektriska plattform Electric Global Modular Platform, E-GMP, som kommer att ligga till grund för fler kommande helelektriska modeller från Kia. 800-voltstekniken möjliggör ultrasnabb laddning 10 – 80 procent på 18 minuter.

Det nya designspråket ”Opposites United” speglar bilens högteknologiska positionering och hämtar inspiration från kontrasterna i naturen och mänskligheten.

Utmärkelsen Årets bil 2022 är en i raden av globalt kända utmärkelser som tilldelats EV6 sedan lanseringen i slutet av förra året. Bland andra har Kia EV6 vunnit “2022 Irish Car of the Year”; “2022 What Car? Car of the Year”; “Crossover of the Year – TopGear.com 2021 awards”; “Premium’ winner – i tyska Årets Bil 2022”; och delad vinnare i “Best Cars of the Year’ 2021/2022”.

EV6 är den första av sju dedikerade elbilar som Kia planerar att lansera till 2026. Den helelektriska crossovern kommer att spela en nyckelroll i företagets planer på att bli en ledande global leverantör av hållbara mobilitetslösningar.

Kia EV6 lanserades i Sverige i november och är redan en succé med 4 312 kundsålda bilar.

Kia EV6 har en viktig roll i det ambitiösa mål som Kia i Sverige har satt; att 100 procent av försäljningen ska vara laddbar till 2024. I dag är 78 procent av de bilar Kia säljer laddbara och Kia har det lägsta genomsnittliga CO2- utsläppet (44 gram/km) av de 12 största bilmärkena i Sverige. Kias målsättning är att 100 procent av alla bilar som säljs i Sverige ska vara laddbara år 2024.

Kia EV6 utsedd till årets bil 2022