Auktoriserad återförsäljare av:

Kia logo

Vi har högt tryck i vår verkstad över sommaren och stänger därför onlinebokningen, gäller t.o.m. 12 augusti Läs mer

Stäng popup
Börjar nästa hjulskifte närma sig?

Däckbyte Uppsala

Hos Upplands Bilforum får du mer än bara hjälp med däckbyte! Hos oss får du ditt däckbyte utfört av proffs till en kostnad på 400 kronor, där vi ser till att bultarna sitter säkert, att mönsterdjup och lufttryck är korrekt och självklart att du får dig en kopp kaffe under tiden.

Däckbyte är ett återkommande moment för alla bilägare och det är viktigt att bytet görs på rätt sätt, för både din och andra trafikanters säkerhet! Rätt däck för rätt säsong är både viktigt för säkerheten och det bidrar till mindre slitage på gummi och vägar. Egentligen är det hela hjulet vi skiftar vid säsong så därmed är den korrekta termen hjulskifte. När du lämnar vår däckverkstad efter ditt hjulskifte kan du känna dig trygg i att du dina däck sitter som de ska.

Däckbyte Uppsala

Dags att byta däck?

Boka tid hos oss på Upplands Bilforum så slipper du köa och vet att du får däckbytet utfört av proffs!

Datum som gäller för däckbyte

  • 1 december – 31 mars är det lag på att använda vinterdäck/dubbdäck, om det är vinterväglag.
  • 1 oktober – 30 november OCH 1 april – 15 april får du ha vinterdäck/dubbdäck.

Resten av året gäller förbud mot dubbdäck om det inte råder vinterväglag. Senast den 15 april måste du byta bilens dubbdäck. Om det är snö och is på vägen får du köra med dubbdäck tills snön och isen försvinner.

  • 15 april – 1 oktober är det förbjudet att köra med dubbade vinterdäck, om det inte är vinterväglag. Odubbade vinterdäck får du köra med övrig tid men det är farligt.

Om du servar din Kia hos oss får du förutom en kvalitetssäkrat bilservice, i allt från detaljer till reservdelar, även automatiskt en kostnadsfri förlängning av sin Kia Assistans och en fri kartuppdatering som gäller till ditt nästa servicetillfälle! Ett toppenerbjudande som gäller tills den dagen din bil blir 7 år eller uppnår 15 000 mil.

Däckförvaring i Uppsala hos Upplands Bilforum

Är du i behov av däckförvaring? Upplands bilforum har däckhotell. På vårt däckhotell ser vi till att dina däck förvaras på ett sätt som är bäst för däckens hållbarhet. Att förvara däcken på däckhotell är både tidsbesparande och smidigt då det bara är boka tid för hjulskifte där dina däck är förvarande, du slipper arbetet med att frakta runt däcken.

Förvara din däck hos oss på Upplands Bilforum
Däckhotell Upplands Bilforum

Rätt däck är livsviktigt!

Upptäck kraften med rätt däck från Upplands Bilforum! Med vintern runt hörnet är det dags att säkerställa att din bil är redo för alla förhållanden.

Varför är rätt däck viktigt? Det handlar om säkerhet och prestanda. Med rätt däck får du bättre grepp på vägen och kortare bromssträcka. Andra fördelar är lägre bränsleförbrukning och minskat slitage.

Kom in till oss så ser vi över dina nuvarande däck, och hjälper dig att hitta rätt om det är dags för nya. Våra experter hjälper dig att välja det perfekta däcket för din bil och våra svenska vägförhållanden. Vi erbjuder ett brett utbud av kvalitativa däck till konkurrenskraftiga priser.

Säkra en trygg vinter i trafiken, låt oss på Upplands Bilforum hjälpa dig med dina nya däck!

Verkstad

Finansiering

Privatleasing