Auktoriserad återförsäljare av:

Kia logo

Vi har högt tryck i vår verkstad över sommaren och stänger därför onlinebokningen, gäller t.o.m. 12 augusti Läs mer

Stäng popup
Förmånsbil

Förmånsbil genom Upplands Bilforum

En förmånsbil är en bil som du får använda både i tjänst och privat, men bilen är formellt sett ägd eller leasad av din arbetsgivare. Detta är en typ av anställningsförmån där företaget står för bilens fasta kostnader såsom försäkring och avgifter.

Är du på jakt efter en förmånsbil? Vi på Upplands Bilforum har ett brett utbud av företagsbilar och hjälper dig att hitta den perfekta matchningen för dina behov.

Bilförmån - säljare på Upplands bilforum.
Teamet med företagssäljare hos oss på Upplands Bilforum

Bilförmån – så fungerar det

Att ha en förmånsbil är en skattepliktig anställningsförmån, eftersom den till skillnad från en tjänstebil även får användas privat. Bilen anses vara en del av din totala ersättning från arbetsgivaren och du måste därför skatta på förmånsvärdet, vilket även kallas bilförmån.

Bilförmån är alltså det värde som läggs till på din skattepliktiga inkomst. Värdet av bilförmånen beräknas utifrån bilens nypris (inklusive tillägg för extrautrustning) samt justeras baserat på exempelvis bilens ålder. Bilförmånen kan även skilja sig åt beroende på om det gäller en elbil, hybridbil eller en bränsledriven bil.

Vi hjälper dig hela vägen

När ditt företag köper eller leasar en förmånsbil hjälper vi på Upplands Bilforum dig hela vägen – från första besök till färdigt avtal och under hela avtalstiden efter det. Dessutom erbjuder vi däckhotell, serviceavtal och som alltid 7 års nybilsgaranti med Kia.

Vi har all information som du och din arbetsgivare behöver för att kunna beräkna bilförmån och övriga kostnader, och hjälper dig att hitta den bästa bilen för dina behov. Välkommen in på en provkörning idag, eller kontakta oss för att få veta mer om våra förmånsbilar och andra företagslösningar.

Frågor och svar – Förmånsbil

När lönar det sig att ha en förmånsbil?

Denna lösning lönar sig när du behöver bilen för både arbete och privat bruk, och när bilens förmånsvärde/bilförmån vägs upp av fördelarna den erbjuder. Att som arbetsgivare erbjuda förmånsbil i stället för tjänstebil kan bland annat göra dig mer konkurrenskraftig på arbetsmarknaden.

Vad innebär det att ha förmånsbil?

Det innebär att du som anställd får använda en bil från din arbetsgivare både i tjänst och privat, men du betalar skatt för det privata bruket.

Får min sambo köra min förmånsbil?

Ja, i de flesta fall får din sambo köra din förmånsbil, om inte något annat är överenskommet i avtalet med din arbetsgivare.

Vem betalar försäkringen på förmånsbil?

Eftersom det är arbetsgivaren som äger eller leasar bilen så betalas vanligtvis försäkringen och andra liknande kostnader av din arbetsgivare.

Fyll i formuläret för mer information kring förmånsbil

  Genom att klicka på "Skicka" godkänner du att Upplands Bilforum sparar dina personuppgifter och att vi använder den i enlighet med vår integritetspolicy. Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt villkor gäller.

  Företagssäljare

  Patric Sandin

  Patric Sandin

  Företagssäljare

  070-431 04 40

  Klara Pedersen

  Klara Pedersen

  Företagssäljare

  076-529 51 71

  Christer Olsson

  Christer Olsson

  Gruppledare/ Företagssäljare

  076-340 29 81

  Stig Johansson

  Stig Johansson

  Företagssäljare

  070-318 70 80