Auktoriserad återförsäljare av:

Kia logo

Högvoltstekniker/mekaniker

Omfattning: Heltid

Anställningsform: Tillsvidare

Tillträde: Omgående

Antal tjänster: 1

Om rollen

Som högvoltstekniker på Upplands Bilforum kommer du att vara ansvarig för att utföra avancerad högvoltsteknik och elektrisk service på våra fordon. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att inkludera:

  • Diagnostisera och reparera elektriska problem på fordon med högspänningssystem.
  • Utföra underhåll och service av högspänningsbatterier och laddningsinfrastruktur.
  • Arbeta med avancerad elektronik och diagnostisk utrustning för att identifiera och lösa problem.
  • Samarbeta med vårt team av tekniker och mekaniker för att säkerställa att fordonen är i toppskick.

Du kommer även att delta i den dagliga planeringen på vår verkstad när tid och behov uppstår. Tjänsten erbjuder heltidsanställning och inleds med en 6 månaders provanställning med start omedelbart.

Kompetenskrav

För att vara framgångsrik i rollen som högvoltstekniker hos oss krävs följande:

  • Erfarenhet av att arbeta som högvoltstekniker inom bilbranschen.
  • Kunskap om och erfarenhet av högspänningssystem, batterihantering och laddningsinfrastruktur.
  • Behärska diagnosverktyg och programvara för elektrisk felsökning.
  • Förmåga att arbeta självständigt och i team.
  • God kommunikationsförmåga och kundorientering.
  • Grundläggande kunskaper om fordonsteknik och underhåll.

Din profil

Arbetet kräver en förmåga att hantera stressiga situationer och att upprätthålla en hög servicegrad med en lugn och positiv inställning. Vi söker dig som har en stark servicekänsla och en förmåga att hitta lösningar utifrån kundernas perspektiv. Du har en utmärkt samarbetsförmåga och brinner för att skapa en positiv upplevelse och förtroende hos våra kunder när det kommer till vår högvoltservice och tekniska expertis. Dessutom är du en engagerad lagspelare som alltid är redo att stötta dina kollegor och bidra till teamets framgång inom hela bolaget.

Ansökan och eventuella frågor

Intervjuer genomförs löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Skicka därför in din ansökan redan idag genom att maila CV och personligt brev till oss på jobb@upplandsbilforum.se.

Vid frågor gällande tjänsten, kontakta vår verkstadschef Fredrik Hagman på fredrik.hagman@upplandsbilforum.se eller telefon  073-039 96 08.

Vi är anslutna till kollektivavtal med IF Metall, kontakt är Mika Muhonen 018-184795.

Om anläggningen

Upplands Bilforum är auktoriserad återförsäljare för Kia i Uppsala och har sålt Kia sedan 2011. Vi räknas idag till en av Sveriges största Kia-återförsäljare och levererar cirka 1300 nya bilar och 1500 begagnade bilar per år. Vår auktoriserade Kia verkstad öppnade 6 juni 2020 när vi flyttade till våra nyrenoverade lokaler på Stålgatan 10 i Uppsala.

Hos Upplands Bilforum har vi en härlig kultur som vi är stolta över, vi värnar om varandra och jobbar som ett team, där vi är 43 anställda idag. Söker du ett varierat och stimulerande arbete i en fantastisk grupp av människor, har du hittat rätt!